حکم شرعی برداشتن پول از جیب شوهر بدون رضایت
اولاً، نظر مراجع تقلید در این زمینه متفاوت است و هر فرد باید طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کند. ثانیاً، نفقهای که بر عهده شوهر است شامل خوراک، پوشاک و سایر نیازهای متعارف زن بر اساس شأن او میشود.
حکم شرعی برداشتن پول از جیب شوهر بدون رضایت
نظر مراجع تقلید درباره برداشتن پول از جیب شوهر بدون رضایت به شرح زیر است:
آیت الله فاضل لنکرانی
ایشان تأکید دارند که اگر شوهر نفقه را به زن پرداخت نکند، زن میتواند بدون اجازه شوهر از مال او برای تأمین نفقه خود بردارد. در صورتی که زن از رضایت شوهر مطمئن باشد، مشکلی ندارد، اما احتمال رضایت او نمیتواند مجوزی برای تصرف مال بدون اجازه باشد.
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
برداشتن پول از جیب شوهر بدون اجازه برای زن جایز نیست، مگر اینکه زن برای این کار از مجتهد واجد شرایط اجازه بگیرد.
آیت الله خامنهای
اگر شوهر نفقه همسر خود را نپردازد، زن میتواند ابتدا به حاکم شرع مراجعه کند و در صورت عدم موفقیت در گرفتن نفقه، در صورت ضرورت، هر روز به اندازه نیاز خود از مال شوهر بردارد.
آیت الله وحید خراسانی
اگر شوهر از پرداخت نفقه امتناع کند، زن میتواند بعد از مطالبه آن و عدم پرداخت از شوهر، بدون اجازه او نفقه خود را از مال شوهر بردارد. در این صورت، مراجعه به حاکم شرع برای اجازه گرفتن از او ضروری است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
اگر شوهر هزینههای ضروری را بهطور متعارف پرداخت نکند، زن میتواند بدون اجازه شوهر، نفقه خود را از مال او بردارد، اما بهتر است از حاکم شرع برای این کار اجازه بگیرد.
آیت الله العظمی نوری همدانی
اگر شوهر نفقه را به زن نپردازد، زن میتواند بهطور ضروری برای تأمین نیازهای خود از مال شوهر استفاده کند.
حضرت امام خمینی (ره)
اگر شوهر از پرداخت نفقه خودداری کند، زن میتواند با مراجعه به حاکم شرع و در صورت عدم امکان، بهطور مستقیم از مال شوهر بردارد تا نفقه خود را تأمین کند.
نظر عمومی درباره برداشتن پول بدون اجازه
در مجموع، نظر مراجع تقلید نشان میدهد که غصب اموال دیگران بدون اجازه آنان حرام است. حتی در مواردی که فرد از رضایت شخص مطمئن است، تصرف در اموال او بدون رضایت شرعی مجاز نیست. اما در شرایطی خاص، مانند امتناع شوهر از پرداخت نفقه، زن میتواند با شرایط خاص، بدون اجازه شوهر از مال او برای تأمین نفقه خود استفاده کند.