کنعانی ادعای نقش ایران در سوءقصد به ترامپ را تکذیب کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه:
ایران در پیگرد قضایی ترامپ به دلیل نقش مستقیم او در جنایت ترور شهید سلیمانی مصمم است. هرگونه مداخله در حمله مسلحانه اخیر علیه ترامپ و یا ادعاها در مورد قصد ایران برای چنین اقدامی را قویا رد میکنیم.
چنین ادعاهایی دارای اهداف و انگیزههای مغرضانه سیاسی است.
همزمان با تقویت تیم امنیتی محافظ ترامپ پس از سوء قصد ناکام شنبه گذشته به جان او، رسانه های آمریکایی مدعی شدند طی هفته های منتهی به سوء قصد به جان ترامپ، نهادهای اطلاعاتی آمریکا اطلاعاتی درباره تلاش ایران برای ترور ترامپ دریافت کرده بودند، که این اتهام قویا از سوی ایران رد شده است.
به گزارش عصرایران، شبکه خبری سی ان ان در خبری اختصاصی مدعی شد که چند هفته پیش از سوء قصد به جان ترامپ نهادهای اطلاعاتی آمریکا اطلاعاتی درباره توطئه ترور ترامپ از سوی ایران کسب کرده بودند و بر همین اساس تمهیدات امنیتی او را افزایش داده بودند.
هرچند رسانه های آمریکایی می گویند تیراندازی روز شنبه در پنسیلوانیا به سمت ترامپ، ارتباطی با اطلاعات دریافتی چند هفته پیش درباره افزایش تحرکات منتسب به ایران برای ترور ترامپ نداشته، اما همزمانی مطرح شدن این ادعا که قویا از سوی ایران تکذیب شده، به گمان بسیاری از ناظران نمی تواند تصادفی باشد و از سوی دیگر بر ضعف امنیتی آشکار در حفاظت از شخصیت های سیاسی در آمریکا مهر تایید می زند.
طبق گزارش سی ان ان مقامات آمریکایی از تهدید ناشی از یک منبع انسانی علیه ترامپ آگاه و هم سرویس مخفی و هم کمپین ترامپ قبل از برگزاری تجمع از آن مطلع شده اند.
یک مقام امنیت ملی ایالات متحده به سی ان ان گفت که در پاسخ به این تهدید، سرویس مخفی اقدامات حفاظتی خود را در اطراف ترامپ افزایش داده است، با این حال اما شلیک بیش از ۱۰ تیر از سوی یک جوان ۲۰ ساله به سمت ترامپ نشان داد که این ترتیبات امنیتی چندان موثر و موفق نبوده است.
از سوی دیگر برخی نظریه های توطئه نیز در فضای مجازی دست و به دست می چرخد و بر صحنه سازی بودن ترور ناکام ترامپ تاکید دارد. طرفداران این فرضیه می گویند تیم ترامپ برای اهداف انتخاباتی دست به چنین کاری زده تا محبوبیت او را افزایش داده و پیروزی در انتخابات آبان ماه سال جاری را تضمین کند.
به ویژه آنکه کارزار انتخاباتی ترامپ نیز شروع به بهره برداری سیاسی از این موضوع کرده است. از جمله پسر ارشد ترامپ در مصاحبه ای در واکنش به ادعاها درباره تلاش ایران برای ترور پدرش گفته: “فکر میکنم این یک نوع تایید بزرگ است. وقتی طرف هایی مانند ایران میخواهند شما را حذف کنند، احتمالا به این معنی است که (ترامپ) برای آمریکا خوب است و برای ایران بد. این ممکن است بزرگترین تایید سیاسی باشد. اما توانایی های آنها بسیار بیشتر از یک بچه تفنگ به دست است.”
“آنتونی گوگلیلمی” رئیس ارتباطات سرویس مخفی، به پایگاه خبری اکسیوس آمریکا گفته که این آژانس “نمیتواند در مورد هیچ جریان تهدید خاصی اظهار نظر کند، جز اینکه بگوید سرویس مخفی تهدیدات را جدی میگیرد و بر اساس آن پاسخ میدهد.”
اما در پاسخ به اتهامات رسانه های آمریکا، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد که این اتهامات “غیر مستند و بدخواهانه” است.
“آدرین واتسون” سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا هم در بیانیهای گفت: “ما سالهاست که تهدیدات ایران علیه مقامات سابق دولت ترامپ را دنبال میکنیم که به دولت گذشته بازمیگردد.”
وی افزود: این تهدیدها ناشی از تمایل ایران به انتقام گرفتن از قتل (شهید سپهبد) قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ است.
واتسون گفت در حالی که تحقیقات در مورد تیراندازی روز شنبه ادامه دارد، هیچ رابطه ای بین فرد ضارب و “هیچ همدست، خارجی یا داخلی” شناسایی نشده است.
تیراندازی در سخنرانی اخیر ترامپ در پنسیلوانیا باعث طرح انتقاداتی جدی درباره عملکرد سرویس مخفی شده و افزایش تهدیدات ناشی از خشونت سیاسی علیه رهبران منتخب را برجسته کرده است. کنگره آمریکا و “اف بی آی ” (پلیس فدرال آمریکا) سرگرم تحقیقات درباره حادثه سوء قصد نافرجام به جان ترامپ هستند.
همزمان ویدئوهای منتشره از حضور ترامپ در کنگره ملی جمهوریخواهان در شهر میلواکی ایالت ویسکانسین نشان می دهد بعد از ترور ناکام اخیر، تیم امنیتی ترامپ به نحو بارزی تشدید و تقویت شده و افرادی جدید به آن اضافه شده اند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز چهارشنبه (امروز) در واکنش به اخبار رسانه های آمریکا درباره نقش ایران در توطئه ترور ترامپ گفت که ایران اتهامات “بدخواهانه” مبنی بر طراحی حمله به ترامپ را رد می کند. با این حال کنعانی تاکید کرد که ایران قصد دارد ترامپ را به دلیل صدور دستور ترور سردار شهید قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ ، به محاکمه بسپارد.