یک تهسیگار بیمارستان گاندی را به آتش کشیده است!
شنیدههای حاکی از آن است که عامل آتشسوزی یک ته سیگار رها شده در کارتنهای دارو بوده است. یکی از پرسنل در مورد علت آتشسوزی میگوید: «شنیدیم میگویند کارگری که در طبقه پانزدهم بیمارستان مشغول کار بوده، ته سیگارش را روی زمین پرت کرده و آتشسوزی شروع شده. حالا میگویند این کارگر فرار کرده است.»
از طرفی هم یکی از کادر درمان به بیمارستان گاندی به «اعتماد» گفت: «علت آتشسوزی کارگرانی بودند که در طبقات آخر بیمارستان مشغول کار بودند. یکی از همکارانم شنیده؛ کارگران در طبقات آخر مشغول جوشکاری بودند که باعث سرایت آتش به ضلع شرقی بیمارستان شدند.»
هتل بیمارستان گاندی سال ۱۳۹۲ به عنوان نخستین هتل بیمارستان کشور، مجهز به بخشهای مختلف تخصصی در تهران افتتاح شد. مدیرعامل هتل بیمارستان گاندی در زمان افتتاح این بیمارستان اعلام کرد: «هتل بیمارستان گاندی بر اساس آخرین استانداردها و ضوابط احداث مجموعههای بیمارستانی ساخته شده و در برابر زلزلههایی با بزرگی ۸.۵ تا ۹ ریشتر هم مقاوم است و سختگیرانهترین استانداردها و اصول ایمنی و بهداشتی در این مجموعه لحاظ شده است.»
«کوروش شمیمی»، رییس هیاتمدیره انجمن بیمارستانهای خصوصی در آسیبشناسی حادثه آتشسوزی در هتل بیمارستان گاندی به «اعتماد» میگوید: «تنها بیمارستان گاندی اخطار نگرفته. تمام بیمارستانهای تهران چه خصوصی و چه غیرخصوصی اخطار دارند. به عنوان مثال بیمارستان امام خمینی اخطار گرفته است، اما چون ساخت قدیمی دارد، امنیت لازم را ندارد. حالا اینکه بیمارستان گاندی قبلا اخطار گرفته، این نیست که بیاعتنایی کرده است. وقتی ساختمانهایی اخطار میگیرند، امکان این نیست که یک دفعه آنها را خراب کنند و مطابق استانداردهای امروز آنها را بسازند. تمام این ساختمانها در زمانهایی ساخته شده که استانداردهای آن زمان را رعایت کردند. اگر وزارتخانه تمام بیمارستانها را تعطیل کند مردم در خیابانها فوت میکنند و کارمندان و کارگرها نیز در خیابان عربده میکشند. هتل بیمارستان گاندی ۱۰ سال پیش مطابق استانداردهای آن زمان ساخته شده است. تمام بیمارستانها قراردادهایی با سازمان آتشنشانی دارند. منتها هر بخشنامهای که از راه میرسد آقایان روی میزهای کارشناسان میگذارند بدون اینکه به مراحل آن توجهی کنند.»
شمیمی همچنین میگوید: «بعد از آغاز حادثه انجمن بیمارستانها اعلام کرد آمادگی پذیرش بیماران بستری در بیمارستان گاندی را دارند. تا جایی که اطلاع دارم ۱۹۳ بیمار داخل بیمارستان بستری بودند. هنگام آتشسوزی یک عده از این افراد به هتل نزدیک بیمارستان و عده دیگر هم به بیمارستان کسری و دی منتقل شدند. دو نفر از بیماران حین آتشسوزی در اتاق عمل بودند که در حال حاضر حالشان مساعد است. دو کودک هم به NICU یکی از بیمارستانها منتقل شدند. خوشبختانه هیچ بیمار یا فردی در این آتشسوزی مصدوم یا کشته نشده است. در نهایت هم آتش که از طبقات چهاردهم و پانزدهم شروع شده بود، مهار میشود. در کنار این حوادث ما مشکلات فرهنگی هم داریم. ببینید در یک بیمارستان بزرگ که کارتنهای دارو و تجهیزات بسیاری وجود دارد اگر یک کارگری که سیگاری است و اجازه ندارد در آن محوطه سیگار بکشد هنگام جمع کردن کارتنها ته سیگار خود را آنجا بیندازد، خب محوطه آتش میگیرد. در این شرایط نه مدیر بیمارستان میتواند کاری کند و نه هیچ کس دیگر. آتشسوزی که سال ۱۳۹۹ در کلینیک اطهری رخ داد و منجر به فوت ۱۹ نفر شد فقط به خاطر عدم مدیریت بود. یعنی مدیر هیچ نظارتی نداشت و کارگران کارتنها را در راهروها چیده بودند و وقتی آتشسوزی رخ داد افراد در راهروها خفه و کشته شدند.»