قاچاق دارو از ایران توسط افغانستانیها به کشورشان
برخی داروهای ایرانی به صورت قاچاق وارد افغانستان میشود در صورتیکه اگر این داروهاقانونی وارد شود نیازهای مردم از یک منبع مطمئن تامین می شود. نایب رییس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی در نشست کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی استان گفت:
داروهای ایرانی ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات به افغانستان دارند اما متأسفانه جدی نگرفتن بازار داروی افغانستان و نبود نظارت موجب محرومیت فعالان اقتصادی از این بازار و افزایش قاچاق شده است. آذر کیانی نژاد افزود: بهطوری که در نبود هیچگونه نظارتی، افغانستانی ها بهراحتی از برخی داروخانهها یا شرکتهای پخش به صورت ریالی دارو میخرند و به کشور خودشان میبرند.
وی ادامه داد: بازارهای زیادی را در افغانستان از دست دادهایم، امروز در حالی در کنیا و آفریقا به دنبال جذب بازار صادراتی هستیم که افغانستان، به عنوان بازاری که در دسترس ماست، نادیده گرفته میشود، در تمامی صنایع این موضوع وجود دارد و در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو در ابتدای راه هستیم لذا بایستی به چارهاندیشی برای جلوگیری از هدررفت فرصتها بپردازیم.
نایب رییس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در کنار دارو، سایر حوزه های مرتبط به سلامت مانند گردشگری سلامت، تجهیزات پزشکی، خدمات فنی مرتبط با نگهداری تجهیزات پزشکی، آموزشهای تخصصی حوزه درمان فرصتهایی است که تاکنون مغفول مانده و باید برای رشد صادرات کشور در این حوزهها به افغانستان برنامهریزیهای جدی و منظم انجام داد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: استان در ظرفیتهای پزشکی، گردشگری سلامت و دارو یکی از قطبهای کشور است، از سویی افغانستان به برخی کمکهای دارویی و درمانی نیاز دارد لذا میتوان در این عرصه وارد شد و ارتباطات بیشتری در عرصه پزشکی از جمله تامین اقلام مورد نیاز افغانستان ایجاد کرد.
محمدعلی امیرفخریان افزود: صندوق حمایت از صادرات در راستای حمایت از صادرات و سرمایهگذاری در کشورهای خارجی، خدماتی از جمله بیمه و تضامین را ارائه میدهد هر چند که این صندوق برای ارائه خدمت باید اعتبارسنجی کند و این موضوع یکی از چالشهای ما در افغانستان است زیرا نمیتوانیم اطلاعاتی در خصوص شریک افغانستانی خود از جمله گردش حساب وی داشته باشیم