مقاومت، عامل ذلت و بی آبرویی صهیونیستها
سهیل اسعد، دارای دکتری رشته تمدن اسلامی از دانشگاه بیروت و دانش آموخته فلسفه و عرفان اسلامی از دانشگاه جامعه المصطفی(ص) در قم است. اسعد در بوئنوسآیرس آرژانتین از والدینی مهاجر از لبنان که اصلیتی شیعه داشتند به دنیا آمد. در فضای مسیحی رشد کرد و در ۱۸سالگی برای آموختن زبان عربی وارد دانشگاه بوئنوس آیرس شد تا اینکه به پیشنهاد استادانش برای تقویت زبان به کشورهای عربی سفر کرد.
در لبنان با طلاب آشنا شد و تصمیم گرفت از رشته مترجمی به طلبگی تغییر رشته دهد؛ به این ترتیب سال ۱۳۷۶ در ۲۳ سالگی به حوزه علمیه قم آمد. دغدغه اصلی او تبلیغ دین اسلام است و در کنار تدریس در دانشگاهها، مدارس و مراکز علمی؛ در کشورهای آمریکای لاتین نیز مراکز اسلامی را اداره میکند. خادم نمونه فرهنگ رضوی سال ۱۳۹۳، معمولا چند ماهی از سال را در ایران است و بقیه سال را به سفرهای فرهنگی میگذراند.
او با برپا کردن چند مؤسسه و مرکز فرهنگی سبب شده صدها نفر در آمریکای لاتین به دین اسلام گرایش پیدا کنند. در کشاکش جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، سهیل اسعد نگاهی متفاوت به این جنایات دارد؛ نگاهی که در برگیرنده مقاومت فلسطین است که صرفا دفاعی نیست و رویکرد نیروهای مقاومت اکنون عملیات پیشدستانه شده است. سهیل اسعد در سلسله نشستهای بحثهای تحولی سیما که در حضور مدیران ارشد صداوسیما انجام میشود با توجه به تسلطی که نسبت به وضعیت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین دارد، معتقد است این کشورها همواره دنبال یک «پدر ایدئولوژیک» بودهاند و از آنجا که موضعگیریهای جمهوری اسلامی ایران برای لاتینیها محترم است، جمهوری اسلامی به عنوان یک فرصت، میتواند به فضایی که امروزه آمریکای لاتین دارد، توجه داشته باشد.
البته او معتقد است که در این مسیر باید صبور بود و یک حرکت آرام و تدریجی را پیش گرفت. وی موفقیت سیاستگذاری های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران در این منطقه را در گرو توجه به روستاهای آمریکای لاتین و بهرهگیری از شبکههای محلی مناطق روستانشین این کشورها میداند. به گفته اسعد، ارائه تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه «اقتصاد مقاومتی» یا موضعگیریهایی که در مواجهه با تحریمهای بینالمللی دارد، از جمله مواردی است که کشورهای آمریکای لاتین خواهان الگو گرفتن از آن هستند.