ضرورت پیشگیری از خودکشی با رویکردهای چندوجهی

خودکشی یک مسئله چندوجهی است و عوامل مختلفی باعث می‌شود که فرد خودش را از بین ببرد و به همین دلیل برای پیشگیری از خودکشی نیاز به رویکردهای چندوجهی داریم.

#پیشگیری#چند_وجهی#خودکشی

پیشگیری از خودکشی امکان پذیر است و هر فردی در هر جامعه می‌تواند در این حوزه نقش آفرینی کلیدی داشته باشد

به گزارش افسران، هرچه تبیین بیشتری برای پیشگیری از خودکشی داشته باشیم و نشست‌های تخصصی برگزار کنیم، آگاه سازی بیشتر و بهتری در جامعه شکل می‌گیرد و در نتیجه منجر به هم افزایی بین دستگاهی و تشخیص و ارجاع به موقع در این حوزه خواهد شد.

ارجاع بین بخشی حلقه مفقوده موضوع خودکشی است: بهزیستی به عنوان متولی اصلی کاهش فقر و آسیب و تلاش در راستای عدالت محوری، با ابزارهای تخصصی همواره ورود به موقعی به موضوعاتی از این قبیل دارد و بخش عظیمی از مشکلات را حل می‌کند.

اگر افکار، خشونت و هیجانات را در جامعه مدیریت کنیم آمار خودکشی بسیار پایین می‌آید و جامعه بیمه خواهد شد. همچنین باید در حوزه اصول اعتقادی و تکریم خانواده‌ها، آموزش‌های بیشتری داده شود. رسانه‌ها نیز می‌توانند نقش مهمی جهت آگاه سازی در حوزه آسیب‌ها داشته باشند.

باید از عادی سازی روابط فرازناشویی جلوگیری شود اظهار کرد: دشمنان سعی در ترویج این روابط به وسیله جنگ نرم دارند و ما باید در مقابل آنها قوی عمل کنیم و اقدامات مهمی انجام دهیم.

اقدامات کلی در زمینه آسیب شناسی و کنترل خودکشی: آموزش افراد جامعه در راستای آگاه سازی به منزله پیشگیری، آموزش‌های محله محور مبتنی بر فرد و خانواده، تقویت روحیه مثبت اندیشی، نشاط اجتماعی، امید به زندگی، افزایش و ترویج رفتارهای خیرخواهانه در خانواده و جامعه، بهره گیری از سرمایه اجتماعی، ایجاد وفاق و همبستگی مطلوب در جامعه و استفاده از ظرفیت افراد کلیدی در جامعه از جمله این اقدامات است.

حمایت‌های همه جانبه از افرادی که دست به خودکشی زده‌اند مهم است. آموزش و شناسایی افراد دارای ریسک بالا و ارجاع جهت حمایت از افراد در معرض آسیب و آسیب دیده از جمله برنامه‌های ما در اداره کل بهزیستی است.

اینکه آمار اقدام به خودکشی در زنان و خطر فوت ناشی از خودکشی در مردان بیشتر است. نا امیدی، مشکل در حل مسئله و مشکل در تنظیم هیجانات سه ضلع خودکشی هستند.

کارشناس دفتر امور اجتماعی و فرهنگی اظهار کرد: خودکشی عملی عمدی و غیرطبیعی است که باعث مرگ فرد می‌شود و در ابعاد روان شناختی و جامعه شناختی باید مورد نقد قرار گیرد. 

خودکشی از دیدگاه ادیان: اسلام از آنجایی که به وحدت وجود اعتقاد دارد صریحا خودکشی را مورد نکوهش قرار داده است و از نظر فقهای دینی ما مرگ خودخواسته رد شده است. اخلاق ملی و دینی ما خودکشی را یک عمل ناشایست می‌داند.

ما جامعه ماهری در موضوعات اجتماعی نداریم و باید بیشتر در این موضوع کار کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.