حفظ برکات ماه رمضان در بیانات رهبر انقلاب اسلامی
در ماه مبارک رمضان به نورانیتها و برکاتی دست پیدا کردیم که باید آنها را در طول سال حفظ کنیم و از آنها بهره ببریم.
ماه مبارک رمضان فرصتی است برای الهی شدن و به خدا نزدیک شدن؛ ماه میهمانی خدا؛ ماه قرآن و ماه رسیدن به دستاوردهای معنوی. اما مهم است که این دستاوردهای معنوی و اخلاقی را در طول سال برای خود حفظ کنیم. این درسی است که معلم قرآن ما با تکیه بر مفهوم ذکر که در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته است به ما میآموزاند.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه بیان میدارند:[۱]
«لزوم حفظ دستاوردهای ماه رمضان؛ در ماه مبارک رمضان، بسیاری از مردمِ موفق و باسعادت توانستند محصول زیادی را بردارند؛ محصولی که برای دورهی سال آنها، بلکه در مواردی برای سراسر عمر آنها، دارای برکات خواهد بود. عدهای انس با قرآن پیدا کردند، از معارف قرآنی بهره بردند، تدبر کردند؛ عدهای انس و مناجات با خدا را در این ماه برای خودشان رویّه و روش قرار دادند و دلهای خودشان را نورانی کردند. مردم روزه گرفتند؛ با روزه، در نفس خود صفا به وجود آوردند؛ که همین صفا و صمیمیت و نورانیت، منشأ برکات بسیاری در زندگی فردی و اجتماعی است…آنچه لازم است، این است که ما این دستاوردها را حفظ کنیم، این محصول را حفظ کنیم؛ نگذاریم صاعقهی گناه، این خرمن ارزشمند محصول را آتش بزند و از بین ببرد. راه خدا را، راه توجه را، راه صفای نفس را، راه انس با قرآن را، راه باز نگهداشتن رابطهی خود با خدا، درد دل کردن به خدا و گفتن به خدا را به روی خودمان باز نگه داریم. اگر شما با خدا حرف زدید، خدا هم با شما حرف میزند؛ «فاذکرونی اذکرکم».[۲]
[۱] خطبههای نماز عید سعید فطر در تاریخ ۱۳۹۰/۰۶/۰۹
[۲] بخشی از آیهی ۱۵۲ سوره مبارکه البقره که عبارت کل آیه چنین است: فَاذکُرونی أَذکُرکُم وَاشکُروا لی وَلا تَکفُرونِ ترجمه: پس به یاد من باشید، تا به یاد شما باشم! و شکر مرا گویید و (در برابر نعمتهایم) کفران نکنید!