وضعیت دین اسلام و سایر ادیان بعد از ظهور امام زمان(عج)

ظاهر آیات قرآن و برخی روایات این است که یهود و نصارا تا قیامت باقی خواهند ماند و در مقابل برخی روایات وجود دارد که دلالت می کند به اینکه جز دین محمد(صلی الله علیه و آله) دینی باقی نمی ماند . . .

#ماندگاری#دین#اسلام#بعد_ظهور#وضعیت#ادیان

یکی از پرسش هایی که همواره مطرح است، وضعیت دین اسلام و سایر ادیان بعد از ظهور امام زمان(عج) است. آیا بعد از ظهور امام زمان(عج) تنها دین اسلام باقی می ماند و بقیه ادیان امروزی نابود می شوند؟

ظاهر بعضی آیات این است که یهود و نصارا تا قیامت باقی خواهند ماند.

الف)- وَ مِنَ اَلَّذِینَ قالُوا إِنَّا نَصاری أَخَذْنا مِیثاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّ مِمَّا ذُکِّرُوا بِهِ فَأَغْرَیْنا بَیْنَهُمُ اَلْعَداوَهَ وَ اَلْبَغْضاءَ إِلی یَوْمِ اَلْقِیامَهِ. ما از کسانی که ادعای نصرانیت داشتند پیمان گرفتیم پس قسمتی از پندهای ما را فراموش نمودند، ما هم دشمنی و کینه را تا قیامت در بینشان انداختیم.(۱)

ب)- إِذْ قالَ اَللَّهُ یا عِیسی إِنِّی مُتَوَفِّیکَ وَ. وَ جاعِلُ اَلَّذِینَ اِتَّبَعُوکَ فَوْقَ اَلَّذِینَ کَفَرُوا إِلی یَوْمِ اَلْقِیامَهِ.بیا وقتی که خداوند فرمود ای عیسی همانا من روح تو را قبض نموده و. و پیروان تو را بر کافران تا روز قیامت برتری دهم. (۲)

ج)- وَ قالَتِ اَلْیَهُودُ یَدُ اَللَّهِ مَغْلُولَهٌ. غلت ایدیهم و لعنوا بما قالوا وَ أَلْقَیْنا بَیْنَهُمُ اَلْعَداوَهَ وَ اَلْبَغْضاءَ إِلی یَوْمِ اَلْقِیامَهِ.یهود گفتند دست خدا بسته است. و ما به کیفر آن قیامت آتش کینه و دشمنی را در میان آنها برافروختیم.(۳)

در آیات فوق دشمنی و کینه توزی تا قیامت در بین یهود و نصارا مطرح شده است و همچنین برتری نصارا بر کفار تا قیامت آمده است و مقتضای ظاهر آیات این است که دین یهود و نصارا تا قیامت باقی خواهند ماند. از بعضی روایات نیز همین مضمون استفاده می شود. عن ابی بصیر عن ابی عبدالله(علیه السلام). قلت فما یکون من اهل الذمه عنده قال یسالمهم کما سالمهم رسول الله(صلی الله علیه و آله) و یۆدون الجزیه عن ید وهم صاغرون. ابوبصیر گوید به امام صادق(علیه السلام) عرض کردم: صاحب امر(مهدی(عج)) با اهل ذمه- یهود و نصارا- چه می کند فرمود: مانند پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) با آنان مصالحه می کند وآنها جزیه می دهند.(۴)

یکی از پرسش هایی که همواره مطرح است، وضعیت دین اسلام و سایر ادیان بعد از ظهور امام زمان(عج) است. آیا بعد از ظهور امام زمان(عج) تنها دین اسلام باقی می ماند و بقیه ادیان امروزی نابود می شوند؟

در مقابل این آیات و روایات، احادیثی وجود دارد که دلالت می کند به اینکه جز دین محمد(صلی الله علیه و آله) دینی باقی نمی ماند.

الف)- عبدالله بن بکیر از امام موسی بن جعفر (علیه السلام) روایت می کند که از حضرت تفسیر آیه وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِی اَلسَّماواتِ وَ اَلْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ را سۆال کردم فرمود: آیه مذکور در شأن حضرت قائم نازل شده است. وقتی آن حضرت ظاهر شد دین اسلام را بر یهود، نصارا، صائبین و کفار شرق و غرب عرضه می دارد. پس هر کس با میل و اختیار اسلام بیاورد، به نماز، زکات و سایر واجبات امرش می کند و هرکس از قبول اسلام امتناع ورزد، گردنش را می زند تا اینکه در شرق و غرب زمین جز موحد و خداپرست کسی باقی نماند و..(۵)

ب)- جابر از امام باقر(علیه السلام) نقل می کند: خدا شرق و غرب جهان را برای صاحب امر مفتوح می کند. آن قدر جنگ می کند تا اینکه جز دین محمد دینی باقی نماند.(۶)

ج)- همچنین امام باقر(علیه السلام) در تفسیر آیه شریفه لِیُظْهِرَهُ عَلَی اَلدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ اَلْمُشْرِکُونَ* فرموده است: یکون ان لایبقی احد الا اقر بمحمد به طوری می شود که احدی باقی نمی ماند، مگر اینکه به محمد ایمان بیاورد.(۷)

چنان که ملاحظه می شود یک دسته احادیث موافق قرآن است و دسته دیگر مخالف قرآن، آنچه که موافق ظاهر قرآن است، بر احادیث مخالف ظاهر قرآن مقدم است و جمع بین این دو دسته از احادیث چنین است که صاحبان سایر ادیان الهی به برکت وجود نازنین امام زمان(عج) به حقیقت دین خد می رسند و ادیانی چون مسیحیت، یهود و … از تحریفات پاک می شوند و با پاک شدن سایر ادیان الهی از تحریفات، هیچ نکته مخالفی بین آنها و شرع مقدس اسلام نخواهد بود و لذا با حفظ دین حقیقی مسیح و یهود اسلام را نیز خواهند پذیرفت. بنابراین یهود و نصارا در دوران حکومت حضرت مهدی(عج) باقی خواهند ماند و از عقاید شرک آلود خود مانند تثلیث دست برمی دارند و تحت حمایت حکومت اسلامی مهدوی به زندگی خود ادامه می دهند و دین اسلام دین جهانی و بر تمام دین ها غالب می گردد.

پی نوشت:

۱) مائده، آیه ۱۴

۲) آل عمران، آیه ۵۵

۳) مائده، آیه ۶۴

۴) بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۸۱

۵ـ) بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۴۰

۶) همان، ص ۳۹۰

۷) همان، ص ۳۴۶

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.